Snart drar Läslyftet igång. Vi har ansökt – men vi är inte ensamma…

Hösten 2015 startar Läslyftet. Läslyftet syftar till att öka elevers läsförståelse och skrivförmåga genom att stärka och utveckla kvaliteten i undervisningen. Läslyftet bygger på kollegialt lärande, att lärare lär av och med varandra med stöd av en handledare.

Härryda kommun har ansökt om statsbidrag för handledare. Ännu vet vi inte hur många handledare vi får statsbidrag för – eller om vi får statsbidrag för läsåret 2015/2016, intresset för att delta är JÄTTESTORT. Men vi håller tummarna!

Erica Jonvallen om det stora intresset för att delta i Läslyftets första omgång:

Nästan 20 000 lärare på över 1600 skolor. Så många lärare vill kommuner och fristående skolor engagera i Läslyftet. Intresset är så stort att de statliga bidraget inte kommer att räcka till alla som sökt. Det visar Skolverkets sammanställning över hur kommuner och fristående skolor sökt till Läslyftets första omgång.

Ta del av materialet på Läs & skrivportalen.

Det här inlägget postades i Skolutveckling, Systematiskt kvalitetsarbete, Vetenskaplig grund/beprövad erfarenhet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s