Flerspråkighet i förskolan

Skärmavbild 2015-03-03 kl. 10.23.52

Flera språk hos barnen är vardag i många förskolor. Det innebär att förskolepersonal och förskolechefer behöver ha kunskaper om hur flerspråkighet kan bli en tillgång i det pedagogiska arbetet. Sånger, sagor, spel och appar är några verktyg för inspiration och vägledning.

Skolverket har gett ut stödmaterialet Flera språk i förskolan för att inspirera och ge vägledning och kan ligga till grund för diskussioner i arbetslaget. Materialet bygger på skollagen och förskolans läroplan.

Ladda ner materialet: Flerspråkighet i förskolan.

Under rubrikerna  Sång och sagor, Spel och appar samt Lexikon och ordböcker finns också exempel på material som kan användas i arbetet med flerspråkighet i förskolan. Där finns också länkar till andra webbsidor där förskolorna själva får bedöma materialens innehåll, kvalitet och ändamålsenlighet. Under rubriken Så arbetar andra finns exempel på hur andra förskolor arbetar med och organiserar arbetet med flerspråkighet i förskolan.

Det här inlägget postades i Flerspråkighet, Lärmiljö och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s