En förmiddag på ÅterC

En fredagsförmiddag i mars, veckan före invigningen av  ÅterC fick jag möjlighet att besöka kommunens nya kreativa återanvändningscenter. Tanken var att jag skulle intervjua Inger Byström, Monica Hallström Lundgren och Monica Persson som ansvarar för ÅterC, men eftersom de hade fullt upp så fick jag istället möjlighet att följa deras arbete ”live”. Jättekul! ÅterC kommer att bli en fantastisk källa till inspiration för kommunens förskolor och grundskolor, det är jag övertygad om!

IMG_2339        IMG_2333

Monica HL berättar om verksamheten för pedagoger från Pixbo förskola. Monica pratar bland annat om att allt material på ÅterC är miljögranskat.

Mycket arbete nu i början har lagts på att skapa kontakter med olika företag runtom i kommunen samt att ta emot och hämta material. Jag fick åka med Inger för att träffa Janne på EMKO och lasta bilen full med material. Spillbitar av kartong som företaget inte behöver förvandlas till en kreativ skatt på ÅterC!

Janne på EMKO

Inger samlar spillkartong.

På ÅterC presenteras materialet på ett inbjudande sätt!

ÅterC samarbetar också med kommunens arbetsmarknadsenhet. Denna dag får pedagogerna ta emot 500 kilo sten som enheten levererar!

IMG_2347                            IMG_2346

IMG_2349

Det är fascinerande och inspirerande att besöka ÅterC:s lokaler och höra pedagogerna berätta om hur man kan använda återvunnet material för att öka möjligheten för barn och elever att utforska, experimentera och konstruera. Jag kommer absolut att återvända, om inte annat så för att göra intervjun jag inte hann med denna dag…

IMG_2330  IMG_2317

IMG_2329                       IMG_2316

bild-ÅterC

Monica, Inger och Monica

 Läs mer om ÅterC på Härryda kommuns hemsida. Där hittar du även kontaktuppgifter.

Det här inlägget postades i Estetiska lärprocesser, Hållbar utveckling, Lärmiljö och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En förmiddag på ÅterC

  1. Ping: Nu är ÅterC – vårt nya kreativa återanvändningscenter invigt! | Härryda Delar och Lär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s