Nu är ÅterC – vårt nya kreativa återanvändningscenter invigt!

För 7-8 år sedan väcktes idén om att använda mer kreativa material i förskolan och att arbeta med återanvändning för att skapa utmanande miljöer för barnen. Nu har idén växt till en ny verksamhet och i onsdags invigdes kommunens kreativa återanvändningscenter – ÅterC.

– Tanken med ÅterC är att samla överblivet material och restprodukter som vi kan använda till kreativa projekt inom för- och grundskolan, säger Annika Gry, verksamhetschef för förskola och annan pedagogisk omsorg. Nu öppnar vi äntligen och vi har haft så god hjälp av många intresserade, inte minst av alla som skänkt material.

– Det känns jättekul och ÅterC ligger ju helt rätt i tiden. Här kopplar man verkligen ihop många viktiga aspekter, som återanvändning och att barn själva får vara kreativa och skapa, säger kommunalrådet Per Vorberg, som var en av besökarna.

– Det är underbart att få se reaktionerna och hur materialet nu kommer att användas, säger Monica Hallström Lundgren som är en av tre pedagoger som arbetar på ÅterC. Det har också varit roligt att få träffa så många företagare runt om i kommunen. Vi har fått ett gott bemötande och många visar intresse och har redan skänkt mycket material. Man märker att många är intresserade av både miljö och av att kunna bidra på olika sätt.

”Barn har rätt till vackra, estetiska, fantasifulla och kreativa lärmiljöer”

bild-ÅterC material-ÅterC

Text och bilder är lånad från www.harryda.se 

Läs mer om ÅterC i tidigare inlägg här på Härryda delar och lär eller på Härryda kommuns hemsida.

Det här inlägget postades i Estetiska lärprocesser, Hållbar utveckling, Lärmiljö och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu är ÅterC – vårt nya kreativa återanvändningscenter invigt!

  1. Ping: Mer inspiration – studieresa till Kalmar | Härryda Delar och Lär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s