Matematik och geometri – På Riktigt!

Linda Jussén på Ljungna förskola är en av sju pedagoger i förskolan som just nu testar att arbeta med lärcirklar i programmet På Riktigt; ett projekt initierat av Annika Gry, verksamhetschef för förskolan och Christina Alström, verksamhetsutvecklare IKT.

På Riktigt är ett digitalt läromedel i vilket man arbetar med s.k. lärcirklar. En lärcirkel kan vara ett stort eller litet arbetsområde.

Alla hubbar - Labyrint (1)

Härryda delar och lär fick komma på besök till Linda och barnen när de arbetade med sin lärcirkel om geometriska former.

Hubb - geometri (2)

En lärcirkel är uppbyggd av olika så kallade hubbar och i just denna hubb hade Linda bland annat lagt till  en bild på geometriska former och ett klipp från SVT:s barn-program Labyrint, i vilket barnen ska hjälpas åt att hitta rätt former och bygga en figur av klossar som ser ut precis som Daidalos bild. Om de inte hinner, eller om det är fel så kommer Bulten och stjäl en livspuck.  (Läs mer om Labyrint, Daidalos, Bulten och livspuckar här.)

Skärmavbild 2015-04-19 kl. 22.50.21

Vid vårt besök visade Linda lärcirkeln på tv-skärmen, utgick ifrån hubben, pratade om de geometriska formerna och visade klippet. Som ni ser på bilden var det väldigt spännande… Därefter fick barnen samarbeta likt barnen i Labyrint, för att bygga figurer.

I filmen nedan kan du se Lindas upplägg. I slutet berättar hon också mer om vad hon och barnen tycker om att arbeta med lärcirklar.

Det här inlägget postades i IKT, Lärmiljö, Matematik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s