Vernissage Rötter och Vingar – vad är din dröm?

Som Härryda delar och lär tidigare skrivit om så var det vernissage i samband med nationaldagsfirandet och välkomnandet av nya svenska medborgare den 6 juni. Tjugo slumpmässigt utvalda barn och elever från Härryda kommuns förskolor och skolor delar med sig av sina tankar om livet och drömmar om framtiden i utställningen Rötter och Vingar – vad är din dröm? 

Våra barn och elever är morgondagens världsmedborgare. Vi ska ge dem stabila rötter och starka vingar för att de ska kunna ta sig an framtiden. Detta är en viktig utmaning som vi inom den kommunala för- och grundskolan arbetar med varje dag. För att påminna oss själva om detta viktiga arbete har vi tagit fram helhetsidén Rötter och vingar.

IMG_0087IMG_0089

Verksamhetscheferna för förskola, familjedaghem, grundskola och grundsärskola,
Annika Gry och Ann Nilsson Mäki var på plats på vernissagen och mötte besökare, hälsade välkomna samt berättade mer om utställningen, Rötter och Vingar och verksamheten. Här följer deras välkomstord:

Världen kan förändras, det gör den varje dag.
Det är inte det det handlar om, det är hur vi vill att det ska vara.
Framtiden är möjlig varje dag,  men nå’n måste se till att den blir av.
Välkomna hit till utställningen Rötter och Vingar.
Vi verksamhetschefer  för grundskola och grundsärskola, förskola och familjedaghem  tillsammans med alla pedagoger i den kommunala verksamheten är ansvariga för att tillsammans med er vårdnadshavare ge barn och elever social förmåga, självkänsla, nyfikenhet, mod, kunskaper och vilja att lära sig nytt; förmågor som ska bära in i en framtid som världsmedborgare.
Att utveckla både rötter och vingar!

I idag välkomnas nya svenskar till kommunen och det är viktigt att vi arbetar utifrån den mångfald som finns både inom kommunen och i kontakt med andra länder och kulturer. Många av er som deltar i utställningen berättar  också om att ta er an omvärlden i era framtidsplaner och drömmar.

Vi vill tacka alla barn och ungdomar som delar med sig av vad som är viktigt för er och vad ni drömmer om. Att läsa om det förpliktigar och stärker oss alla att varje dag fortsätta att göra vårt bästa för att ni ska erbjudas en väldigt bra verksamhet.

IMG_0114

Annika Gry och Ann Nilsson-Mäki tillsammans med en av besökarna på vernissagen – verksamhetschefen för gymnasiet, Egil Gry.

Firandet utanför Kulturhuset i Mölnlycke var, trots att vädret till en början var något ostadigt, välbesökt och många av besökarna hittade även in till vernissagen. Tack till er som kom! För er som inte hade möjlighet att besöka vernissagen så hänger utställningen i biblioteket i Mölnlycke fram till midsommar. Välkomna!

IMG_0133 IMG_0135IMG_0123 IMG_0117 IMG_0119 IMG_0125 IMG_0101

 

Ett extra tack till den fantastiska fotografen Anna Sigvardsson som fotograferat alla barn och elever!

IMG_0139

Fotografen Anna Sigvardsson har fotograferat alla barn och elever till utställningen.

Det här inlägget postades i Rötter och Vingar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vernissage Rötter och Vingar – vad är din dröm?

  1. Ping: Rötter och vingar-utställningen på turné | Härryda Delar och Lär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s