Känner du till… kommunens riktlinjer kring ANDTS?

Det här är det första inlägget i en ny serie här på Härryda delar och lär under rubriken Känner du till? Ungefär en gång i veckan kommer ett nytt inlägg under denna rubrik med tips om olika skrifter; riktlinjer, stödmaterial eller litteratur till exempel. Det kan vara allt från interna kommunala riktlinjer till en bra bok eller ett material från Skolverket eller annan myndighet. Det kan också vara en presentation av en person, funktion eller enhet i kommunen. Har du tips om något du tänker vore bra för alla pedagoger att känna till, så hör av dig! Mejla susanne.karlsson-bandelin@utb.harryda.se.

I detta första inlägg undrar vi alltså om du känner till Härryda kommuns riktlinjer för
arbetet med ANDTS? (Alkohol, Narkotika, Dopning, Tobak och överdrivet Spelande.) Skriften, med namnet En drogfri miljö för barn och unga, antogs i UTK’s ledningsgrupp i augusti 2015, finns på IDA och innehåller riktlinjer, rutiner och åtgärder.

Denna skrift beskriver vad som gäller kring alkohol, narkotika, dopning, tobak och överdrivet spelande för grund- och grund-särskolan, gymnasie- och gymnasiesärskolan samt fritids-verksamheter i Härryda kommun.

harryda.se finns också en folder med samma namn i en så kallad populärversion, dvs. en förkortad version som riktar sig framförallt till ungdomarna och deras vårdnadshavare.

Riktlinjerna revideras varje år. Ansvariga för detta är en arbetsgrupp med Skärmavbild 2016-01-28 kl. 17.15.01representanter från U.F.F., dvs. Utvecklings- och stödenheten, Fritid ungdom och Folkhälsoenheten samt från grundskolan och gymnasiet. Sammankallande för gruppen är Folkhälsoenhetens Pia Essunger. Mejla gärna henne om ni har frågor eller synpunkter: pia.essunger@harryda.se

Av Folkhälsoenheten kan ni också få stöd i det främjande och förebyggande arbetet kring ANDTS och annat som berör barn och ungas hälsa. De kan hålla inspirations-föreläsningar på exempelvis APT eller föräldramöten eller samtala med er kring innehållet i arbetet. Läs mer om Folkhälsoenheten på IDA.

Det här inlägget postades i ANDTS, Folkhälsa, Främjande och förebyggande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s