Återträff på Gymnasiesärskolan.

Dagens inlägg är författat av eleverna i klass HAV 14 på Hulebäcksgymnasiet. De delar med sig av firandet av gymnasiesärskolans 10-årsjubileum. Tack!

Bästa bilden återträff alla

Hösten 2005 startade gymnasiesärskolan på Hulebäcksgymnasiet med programmet Kultur och Fritid. Tre år senare ändrades inriktning till Handel och Service programmet på elevernas initiativ och nu har vi Handel Administration och Varuhantering efter att gymnasieskolan reformerades 2013.

Första studenten var våren 2008 – det var två elever som slutade då och en av dessa var med och firade vårt 10års jubileum.

mingelbild

Jubileet inleddes med att nuvarande elever var i grupper tillsammans med “gamla” elever som berättade vad de har gjort efter studenten. Det var mycket intressant att höra deras historier.

Det var intressant att veta var de bodde och vad de jobbade med. Vissa gick på folkhögskola, några arbetade (med lönebidrag) andra arbetade på daglig verksamhet. Någon var arbetslös. Det var tre som använder sina truckkort som de tog under tiden på Hulebäcksgymnasiet på sina jobb.

Andra delen av eftermiddagen inleddes med en fantastisk buffé som HAV 13 och HAV 15 planerat och förberett inom kursen Konferens och evenemang. Då var också de som startade Gymnasiesärskolan Monica Lindén och Jan-Erik Perderstorp med och förgyllde festen.

Buffén var så bra! Exotiskt och grillat var temat med härliga vegetariska rätter blandat med kyckling,kött och olika exotiska frukter.

Bildspel med alla elever och pedagoger som arbetat här rullade och ett allmänbildande Quizz  var trevliga avbrott i ett annars myllrande samtal med nya och gamla bekanta.

Två elever

Här är två representanter av våra “gamla” elever. Johannes “Lillen” Palm Mattsson och Therese Vigren. Lillen tog studenten 2013 och Therese 2011. Ingen av dem bor längre hemma. Therese har en egen lägenhet i Landvetter och Lillen bor på folkhögskola nere i Skåne. Att möta dem efter dessa år var helt fantastiskt och deras respektive historia gav våra nuvarande elever inspiration till studierna och en tilltro till vad som kommer efter tiden på Hulebäck.

Text: eleverna i HAV14

Bild: Mia Alstöm Larsson

Det här inlägget postades i HAV, Jubileum och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s