Lägeraktiviteter för ungdomar

Den här veckan anordnar Fritid Ungdom lägerverksamhet för ungdomar mellan 13 och 15 år på Friluftsfrämjandets gård Härsjönäs. Under vecka 32 är det de yngre barnen mellan 10 och 12 år som får möjlighet att vara där. Lägren finansieras med hjälp av medel från MUCF – Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor.  Syftet är att stärka integrationen mellan svenska och nyanlända barn och ungdomar.

Skärmavbild 2016-06-22 kl. 16.19.31

Härryda delar och lär besöker Härsjönäs på lägrets tredje dag. Ungdomarna och fritidsledarna har precis anlänt till gården. Måndag och tisdag har det varit dagläger, men i natt ska de sova över. Väl tajmat eftersom de som vill då kan se på Sveriges match i fotbolls-EM tillsammans, efter grillning nere vid sjön.

P1000240Härsjönäs ligger idylliskt vid Lilla Härsjön och Ann-Charlotte, en av fritidsledarna, berättar att de både hunnit med att bada och paddla kanot. Förutom fritidsledarna är några ungdomar som också är ledare i Strövarna med på lägret, vilket varit väldigt hjälpsamt när det kommer till en del av aktiviteterna, säger Ann-Charlotte.

När vi besöker gruppen är det kommunens miljösamordnare Karin Meyer som håller i olika aktiviteter kopplade till naturen och samtalar med ungdomarna om allemansrätten.

P1000243 P1000242 P1000241 P1000234

På eftermiddagen fick de sedan besök av parkourutövaren Oskar Örn som lärde ut skogs-parkour. Hoppas ni får fortsatt härliga dagar!

Collage

Det här inlägget postades i inkludering, Integration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s