”Henne kände jag inte förr, men nu är vi bästisar!”

Vi börjar hösten som vi avslutade i våras, med en rapport från läger på Härsjönäs. Eller höst förresten, även om det vädermässigt är svårt att tro så är det ju fortfarande sommarlov och den här veckan har det återigen anordnats sommarläger utanför Lerum. Denna gång för barn mellan 10 och 12 år. Tidigare i sommar var det de äldre ungdomarna som hade möjlighet att delta, vilket Härryda delar och lär skrev om här. Lägerveckorna är en del i ett projekt med syfte att stärka integrationen mellan svenska och nyanlända barn i kommunen.

P1000240   Ledarna

Fritidsledarna från Fritid Ungdom är ansvariga ledare på lägren. De är experter på att skapa relationer, möten och aktiviteter för barn och ungdomar. Den här veckan har de fått vara extra påhittiga. När inte vädret är så somrigt gäller det att det finns aktiviteter som är roliga ändå. Och de har lyckats. Både barn och ledare trivs och nya kontakter har knutits. ”Henne kände jag inte förr, men nu är vi bästisar!”, säger ett av barnen på lägret. Idag är det också extra spännande då övernattning på gården väntar.

Skärmavbild 2016-08-12 kl. 11.34.21 Skärmavbild 2016-08-12 kl. 11.34.05

(Bilderna är lånade från Fritid Ungdoms Instagramkonto.)

Verksamhetscheferna Annika Gry och Ann Nilsson Mäki besökte lägret i onsdags. ”Det där med vädret är nog inget som stör barnen”, säger Ann Nilsson Mäki. ”Det syntes att de hade jätteroligt!” Annika Gry tycker att ”det var fantastiskt roligt att besöka lägret. Det är så härligt att se glädjen i de möten som sker mellan barn som kanske inte träffats annars. Vi hoppas att relationer skapats som håller i sig.”

”De här sommarlägren har verkligen tjänat sitt syfte”, säger Marie Westergård som är enhetschef för Fritid Ungdom. ”Målet var ju en ökad integration och vi kan redan se att de som var på det första lägret i juni har fortsatt att umgås nu i sommar. Fritidsledarna har gjort ett strålande jobb!”

Det här inlägget postades i Integration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s