Tellus är invigt!

I fredags var det invigning och öppet hus på Tellus, Härryda kommuns nya kreativa resurscentrum. Annika Gry, verksamhetschef med ansvar bland annat för Tellus, invigde verksamheten tillsammans med kända vetenskapskvinnor och -män från olika tider genom historien.

img_2583               Tellus logo färg

 

img_2556

På Tellus möts bland annat Al Khwarizmi och Hypatia, trots att de levde under olika århundraden och på olika platser,

Tellus kommer under hösten att introduceras för alla pedagoger i förskola och grundskola, för att till nästa termin också öppna upp för barn och elever. Fokus i verksamheten är att inspirera till ökat intresse och kunskap inom matematik, teknik och naturvetenskap.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-02-kl-12-02-52

Carl Heath, forskare, designer och inspiratör bjöd på invigningstal om vikten av att skapa platser där barn och ungdomar får vara kreativa. Och om att vi kanske måste börja se IT inte bara som verktyg, utan också som ett material med sina egna unika egenskaper. Gör vi det så ”öppnar vi upp sinnet för nya sätt att jobba, tänka, uppfinna och innovera”.

img_2586

Carl hann också med att filma Niklas Carlén som tar oss med på en rundvandring i lokalerna:

Ett urval bilder:

img_2597 img_2576                     img_2567         img_2568        img_2573  img_2574               img_2548                       img_2552                   img_2566Tack till alla som bidragit i arbetet med Tellus och till alla som kom på invigning och öppet hus. Ett extra tack till Mia och eleverna på Hulebäcksgymnasiets program Administration, handel och varuhantering för den eminenta servicen under dagen.

img_2536  img_2532

Tellus logo färg

 

Det här inlägget postades i Hållbar utveckling, IKT, Lärmiljö, Matematik, Naturvetenskap, Teknik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s