Förstelärare delar – Jenny Ahlgren

Jag heter Jenny Ahlgren och arbetar som lärare på Ekdalaskolan samt,  imagesom vi tidigare skrivit om här på Härryda delar och lär, under detta läsår även som språk-, läs-, och skrivutvecklare i kommunen. Det som från början fick mig att vilja bli lärare i svenska var att ge varje elev möjlighet att äga språket, att bli såpass goda brukare av allt det som språket innebär, att de kan gå ut i världen och känna att de förstår det som sker omkring dem och att de har verktyg att göra sina egna röster hörda. För att nå detta har jag mer och mer kommit till insikt om att vi som pedagoger behöver arbeta tillsammans för att kunna stötta eleverna i deras process, varför det kollegiala lärandet under senare år blivit viktigare och viktigare för mig.

Utvecklingsområden jag brinner för i mitt uppdrag som förstelärare i Härryda kommun är att sprida ett språk- och kunskapsutvecklande förhållningssätt till så många som möjligt, genom så många kanaler som möjligt. Just nu arbetar jag också mycket med olika sätt att motivera eleverna.

Jag hämtar inspiration från många olika källor. Först naturligtvis samtal med mina kollegor och elever. Mycket infallsvinklar får jag också till mig via det vidgade kollegiet på nätet. De namn som jag återkommer till i min läsning är Gibbons, Haijer, Dweck och en släng av Nottingham.

Jag kommer att blogga om de erfarenheter jag gör under året, framförallt kommer det att handla om sådant som har anknytning till språk- och kunskapsutvecklande förhållningssätt vilket innebär att det kan handla om väldigt skilda ämnen, för vad ingår inte i detta?

Hör gärna av er!

jenny.ahlgren@utb.harryda.se

Det här inlägget postades i Förstelärare delar, Språkutvecklande arbetssätt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Förstelärare delar – Jenny Ahlgren

  1. Ping: Du kan bara minnas det du tänkt | Härryda Delar och Lär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s