Förstelärare delar – Christel Erlandsson

christelUnder hela min skoltid var jag egentligen aldrig särskilt motiverad eller intresserad av skolan. Jag hade inte svårt för att lära mig saker men det var så ointressant. Kreativi-teten har alltid varit viktigast för mig och när jag fick skapa, då mådde jag gott. Jag utbildade mig till sömmerska och tillskärare och jobbade på fabrik i flera år. Sedan bestämde jag mig för att läsa upp mina betyg och började på Natur-Tekniskt basår på Komvux.  Där mötte jag Ulf, den mest fantastiske mattepedagog jag någonsin mött. Han älskade verkligen sitt ämne och det smittade av sig. Jag blev helt tagen av ämnet och han inspirerade mig till att bli pedagog själv. Mina första år hade jag just textilslöjd och matte med eleverna i år 3-5 på en skola i Alingsås. Nu arbetar jag sedan några år tillbaka på Furuhällsskolan. 

Utvecklingsområden jag brinner för i mitt uppdrag som förstelärare
LÄRMILJÖER och tematiskt arbete är något jag verkligen brinner för. Eftersom jag arbetade som ämnespedagog i matte i många år kunde jag i mitt klassrum bygga upp en inspirerande, laborativ, kreativ matematikmiljö som blev lustfylld och målen blev tydliga för eleverna.

Som biblioteksansvarig på skolan har jag, samtidigt som jag gått läslyftet, fått massor av inspiration till att utveckla vårt skolbibliotek. Just nu arbetar jag mycket med att skapa trivsamma lärmiljöer i vår nybyggda del av skolan. Vi har fått ett nytt bibliotek som främst skall användas av elever i år 3-5.

Jag hämtar inspiration från mina fantastiska kollegor och andra pedagoger på olika sociala medier. Hemsidan Pinterest förgyller ofta mina kvällar i soffan. Där kan man hitta hur mycket idéer och tankar som helst om just pedagogik, lärmiljöer m.m. Böcker slukar jag i perioder. Just nu läser jag om matematikens fem förmågor. Spännande och framförallt inspirerande och konkret.

Jag kommer att blogga här på Härryda delar och lär om allt roligt jag gör tillsammans med mina elever och mina tankar och erfarenheter som lärare.

Hör av er om ni har frågor, eller om ni vill samtala om något!
christel.erlandsson@utb.harryda.se

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s