Förstelärare delar – Anders Uvebrant

Jag heter Anders Uvebrant och arbetar på Önnerödsskolan. Jag undervisar i matematik/ NO/teknik och min behörighet sträcker sig från åk 3 till gymnasiet. anders-uvebrantJag har ett brett intresse och bred erfarenhet av grundskolan. Nyfikenhet och drivkraften att vara i ständig utveckling har lett mig från läraryrket till-baka till läraryrket. Detta via uppdrag som verksamhetsutvecklare IKT och skolledare. Min skolvardag präglas av att växla perspektiv mellan eleven och skolan i stort samt strävan efter att få det hela att hänga ihop.

Jag är övertygad om att goda förutsättningar och höga förväntningar leder till framgång. Dylan Wiliam sammanfattar det hela bra med citatet:

If we create a culture where every teacher believes they need to improve, not because they are not good enough but because they can be even better, there is no limit to what we can achieve.

Utvecklingsområden jag brinner för i mitt uppdrag som förstelärare i Härryda kommun är bland annat:

  • Kollegialt lärande
  • Kompetensutveckling
  • Systematiskt utvecklingsarbete
  • Kopplingen mellan erfarenheterna i klassrummet och forskning – två områden som bör närma sig varandra.
  • Formativ bedömning

Just nu arbetar jag mycket med formativ bedömning och belägg för elevernas lärande; att ta reda på vad eleverna egentligen lär sig samt funderar mycket på hur och vilka frågor vi kan ställa för att kognitivt aktivera och utmana eleverna. Skolan är inte en plats dit eleverna går för att se läraren jobba, arbetet med feedback och kommentarer ska generera en bearbetningsprocess som aktiverar eleverna. Elevarbete-feedback-vidarebearbetning ska hänga samman i tid.

Jag hämtar inspiration från kollegor, Dylan Wiliam, John Hattie, Oscar Öquist m.fl.

Mina blogginlägg kommer handla om de utvecklingsområden jag lyft fram ovan.

Ta gärna kontakt:
anders.uvebrant@utb.harryda.se

Det här inlägget postades i Förstelärare delar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s