Förstelärare delar – Pia Magné

Jag heter Pia Magné och arbetar sedan 1997  på Djupedalskolan. piam Just nu undervisar jag i årskurs 7-9 i svenska och SO. Under åren på skolan har jag engagerat mig i olika projekt och utvecklings-arbeten. Vid implementeringen av Lgr 11 var jag en av nyckelpersonerna och drev detta arbete tillsammans med övriga nyckelpersoner i Härryda kommun. Under två år arbetade jag som pedagogisk samordnare till-sammans med rektor. Jag är även utbildad handledare inom läslyftet. Genom åren har jag varit arbetslags-ledare och deltagit i samt drivit utveckling på skolan. Jag tycker att organisation och ledarskap är  intressant och spännande och det ger mig möjlighet att se hel-heter i min lärarroll.

Den huvudsakliga drivkraften i mitt arbete är framförallt att få vara en del i elevernas lärande och utveckling, att få vara en del i deras skolvardag och att ge dem utmaningar och motivation som leder dem framåt. Ett tillåtande klassrumsklimat, där eleverna känner trygghet genom struktur och tydliga mål, ser jag som en förutsättning för lärande och utveckling.

Men även att vara del av det kollegiala lärandet och få möjlighet att tillsammans skapa arbetsformer och arbetssätt som ger resultat i vardagen är en viktigt del i mitt arbete.

Jag brinner för att skapa en miljö och ett arbetssätt där det ges förutsättningar till samtal och kollegialt lärande kring pedagogiska och didaktiska frågor som driver undervisning och lärande framåt. Genom att arbeta för att få forskning och undervisning att hänga samman och skapa ett gemensamt förhållningssätt i vårt arbete och tillsammans omsätta detta till en bra skolvardag för alla våra elever.

Just nu arbetar jag mycket med elevinflytande och synliggörandet av elevernas lärande med hjälp av bland annat Unikum och GAFE som redskap i min undervisning, men också genom att stampa av i våra styrdokument och aktuell forskning, vilket sedan mynnar ut i bra och givande lektioner. Jag leder även Läslyftet på skolan där vi tillsammans i kollegiet utvecklar vår undervisning gällande ett språkutvecklande arbetssätt.

Jag hämtar inspiration från kollegor över ämnesgränser och inom mina egna ämnen och från eleverna. Jag samverkar i pedagogiska forum och läser mycket pedagogisk och didaktisk litteratur, just nu är det Att läsa faktatexter av Adrienne Gear  och Våga leda skolan av Lina Axelsson Kihlbom som är aktuella. För mig är det en självklar del av läraryrket att dela med mig av mitt arbete, både på min egen arbetsplats och utanför, att aktivt utveckla min undervisning genom att ta del av andras erfarenheter, testa dem i mitt klassrum, anpassa efter varje elevs förmågor samt arbeta aktivt på lektionerna med att eleverna såväl enskilt som tillsammans utvecklar sina förmågor.

Mejla gärna om ni har frågor eller vill samtala!
pia.magne@utb.harryda.se

Det här inlägget postades i Förstelärare delar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s