Förstelärare delar – Mari Mikkonen

Jag heter Mari Mikkonen och har lång och bredmari erfarenhet av att arbeta med människor
och då främst barn och ungdomar. Som lärare har jag behörighet i matematik, NO, teknik, idrott och bild. Jag har arbetat på Djupedalskolan i cirka två och ett halvt år och undervisar för tillfället i ma, NO och teknik. Jag är mentor för en särskild under-visningsgrupp som jag startade upp från grunden höstterminen 2014, men jag arbetar även med matematikstöd i årskurs 4-7. Utöver arbetet studerar jag sista terminen på speciallärar-programmet, med inriktning mot matematik-utveckling, och har nyligen påbörjat att skriva min magisteruppsats. Tidigare arbetade jag 12 år som klasslärare i årskurs 4-6 i Göteborg.

Min drivkraft är eleverna och att tillsammans med dem skapa förutsättningar att förverkliga sina mål. Jag lägger stor vikt på att värdegrunden ska genomsyra allt arbete och att skolan ska vara en skola för alla. Grunden är trygghet, goda och förtroendefulla relationer och att få lyckas. Jag tror på tydlighet, kreativitet, variation, meningsskapande arbete och att våga prova olika vägar, och självklart samarbete och kollegialt lärande.  

Utvecklingsområden som jag brinner för i mitt uppdrag som förstelärare i Härryda kommun är:

  • En skola för alla och allas rätt till utbildning.  
  • Att alla elever blir sedda och bemötta.
  • Att alla elever får en undervisning utifrån sina förutsättningar och behov.
  • Att skapa social rättvisa, jämlikhet och lika värde för alla elever i skolan.
  • Skolutveckling och kollegialt lärande.

Just nu arbetar jag mycket med att skapa förutsättningar för elever att lyckas med skolan och då framför allt inom matematiken, samt främjande och förebyggande arbete för elever i behov av stöd. Jag hämtar inspiration bland annat från eleverna, beprövad erfarenhet, kollegialt lärande, litteratur och forskning om matematikutveckling och specialpedagogik, variationsteorin och CRA-modellen (concrete-to-representational-to-abstract).

Om ni vill höra av er, mejla gärna:
mari.mikkonen@utb.harryda.se

Det här inlägget postades i Förstelärare delar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s