Förstelärare delar – Shaza Elba

Jag är 4-9-lärare i Matematik, teknik och NOshaza på Djupedalskolan i Mölnlycke, där jag varit i 16 år. De senaste åren har jag jobbat mycket med skol-utveckling: Jag har varit matematikutvecklare i Härryda kommun i 5 år, varit matematikhandledare för skolverkets matematiksatsning i två år, förste-lärare i tre år samt arbetat i två år som handledare för didaktiska konferenser på Djupedalskolan. Jag är en glad och positiv person som brinner för mitt arbete och elevers utveckling. Drivkraften i mitt arbete är att se eleverna utvecklas mot sina mål på ett lustfyllt sätt. 

Utvecklingsområden jag brinner för i mitt uppdrag som förstelärare:
Jag brinner för kollegialt samarbete och hög undervisningskvalitet och i min vardag satsar jag mycket på hög undervisningskvalitet för att väcka intresse, motivera och vägleda eleverna mot sina mål. Jag pratar gärna om min undervisning med mina kollegor, känner mig trygg att lära och lära om samt vara öppen för att ge och ta emot.

Just nu arbetar jag mycket med  att bygga ett tryggt och öppet arbetsklimat i klasserna, där eleverna vågar uttrycka sina åsikter. Jag försöker skapa förutsättningar för varje elevs lärande. Jag jobbar med öppna, elevnära arbetsuppgifter som väcker intresse och nyfikenhet. Jag jobbar medvetet med varierad undervisning i form av laborativt arbete för förståelse, öppna klassdiskussioner som bygger mycket på samtal och dialog, grupp-uppgifter och individuella uppgifter som utgår från var eleverna befinner sig samt det de behöver utveckla.

Jag hämtar, precis som många kollegor, inspiration från möten med mina elever i vardagen, från samtalen med mina kollegor, forskningsrapporter och beprövade erfarenheter.

Det här inlägget postades i Förstelärare delar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s