Härryda kommuns förskola och skola på arbetsmarknadsdagar

Varje år arrangeras arbetsmarknadsdagar på Högskolan i Borås och på Pedagogen i Göteborg. Härryda kommun har som tradition att delta för att marknadsföra kommunen som en bra arbetsplats för förskollärare och lärare. Så även i år.

I Borås fanns elever från årskurs tre på Vällsjöskolan med och gjorde sitt allra bästa för att inspirera och intressera blivande lärare att söka jobb i Härryda kommun.

– Vi har nog fångat in 40-50 stycken som kom till vår monter och tittade och blev bjudna på vår fairtradechoklad, säger eleverna.

– Vi har haft jättekul och vi har också hunnit gå runt och besöka andra kommuner och fått lite godis från dem.

Tack Ville, Theodor, Ida och Sofia!

  

I Göteborg deltog också Maria och Karin från Tellus. Iklädda sina rollfigurer Ada Lovelace och Jessica Meir  höll de en föreläsning om hur matematik, teknik och naturvetenskap kan bli något alldeles extra. Ada Lovelace kallas idag av många för den första programmeraren, då hon redan 1842 skapade en komplett algoritm till en matematisk räknemaskin. Jessica Meir är en svensk-amerikansk astronaut som står näst på tur att resa ut i rymden. Dessa båda är figurer barn och elever kan träffa på under ett besök på Tellus.

På bilderna ses bara några, men tack till alla som var med och bidrog till att marknadsföra Härryda kommun under dessa båda dagar!

 

 

Det här inlägget postades i Barns delaktighet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s