Förstelärare delar – Elisabeth Östman

Jag har jobbat som lärare sedan 1996. Jag har jobbat på tre olika skolor i tre olika
kommuner. Sedan jag fick egna barn 2002, har jag jobbat på Hindås skola. Jag tycker att jag har haft goda möjligheter att utvecklas som pedagog på min arbetsplats och jag har tagit vara på de möjligheter som getts mig på min enhet.

Några speciellt utvecklande projekt jag fått vara med i är Marte Meofilmning i klassrummet under en längre period och ett iPad-projekt i iPadens gryning. Jag har också fått vara mentor åt nyutexaminerade kollegor och handledare åt studenter på lärar-programmet. Detta är ett utmärkt sätt att få reflektera över sin egen pedagogik och sitt för-hållningssätt. På några Lärstämmor i kommunen har jag hållit i fortbildning i att använda Ipads på ett utvecklande sätt.

Utvecklingsområden jag brinner för i mitt uppdrag som förstelärare i Härryda kommun är att få ALLA elever att klara av sin skolgång med god självkänsla. Jag jobbar mycket med positivt förhållningssätt och att använda Ipad som pedagogiskt verktyg. Just nu arbetar jag extra mycket med att utveckla anpassningar som får barn att orka och att känna sig engagerade i sitt arbete. För att få vårdnadshavarna med på skolans tanke om inkludering och mångfald har jag haft föräldra-elevmöten där vi samtalat om vad det innebär.

Jag hämtar inspiration från t.ex Ann-Marie Körling, Ulrika Aspeflo, Dylan William och Urban Hansson (ledarskap i klassrummet).

Här på Härryda delar och lär kommer jag att dela med mig av hur jag arbetar med anpassningar, positivt förhållningssätt, aktiva föräldramöten och iPad som pedagogiskt verktyg.

Ni når mig via mejl:
elisabeth.ostman@utb.harryda.se

Det här inlägget postades i Förstelärare delar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s