Nu kör vi!

Nu har det gått några veckor in på ett nytt läsår. Ni som arbetar i förskola och på fritids har ju kanske varit igång ytterligare ett par veckor längre. Här i kommunen har starten tyvärr präglats av en hel del teknikstrul. Nu hoppas vi att det mesta är löst och att våra nya pedagoger (och även ni andra såklart) har mejladresser och inloggningar till de digitala system som i vanliga fall förenklar vår tillvaro…

Skolutveckling är ett ord som präglar uppstarten av det här läsåret. Flera olika satsningar har dragit igång i kommunen. Många enheter har gått in med grupper av lärare eller hela kollegiet i Specialpedagogik för lärande, Skolverkets fortbildningsinsats om special-pedagogik och inkludering som, likt Matematiklyft och Läslyft, bygger på kollegialt lärande. Dessutom startade den här veckan en utbildning som ingår i en stor satsning på fritidshemmen. Alla lärare i fritidshem läser högskolekursen Kvalitetsarbete i fritidshem som ger 7,5 hp. Fem heldagar under terminen får pedagogerna ta del av föreläsningar samt fördjupa litteraturen de läser tillsammans med kolleger från fritidshemmen i kommunen.

Utöver dessa större satsningar så är vi många som varje dag på olika sätt kämpar för att:

Alla barn och elever ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. (Skollagen 3 kap. 3 §)

Här på Härryda delar och lär ska vi under läsåret försöka publicera artiklar om allt det fantastiska arbete som pågår runtom i kommunen. Det är också MYCKET VÄLKOMMET med inlägg från er. Vill ni dela med er av det som händer hos er, stort eller smått, eller dela med er av era tankar om  undervisning, lärande, samarbete eller något annat, så mejla susanne.karlssonbandelin@harryda.se. Antingen skriver ni själva, eller så hjälps vi åt – ni berättar, vi skriver!

Det här inlägget postades i Skolutveckling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s